Khamis, November 18, 2010

RAYA HAJI 2010


17 Nov 2010 - SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA HAJI kepada semua muslimin dan muslimat di seluruh dunia.. Kami...?? mmm.. Tetap sambut gak.. tapi pada kali nie, pertama kalinya kami sambut berasingan dengan keluarga.. Sebab..?? Khamis dan Jumaat aku kerja.. mm.. Nak balik 2 hari tak padan.. So, after semayang Raya, kami dok umah.. tunggu kot2 ada budak2 mai.. tp, rupanya xda sorang pun.. Usha2 punya usha, rupanya raya kar sini mmg berbeza dengan di tempat kami..

Apalagi, kami pun teruskan la agenda kami.. menonton TV.. haha.. Tapi tak tahan lama.. Sampai tengah hari ja, dh boring.. Mula la cari idea nk ilangkan bosan.. Kami pun pergi la 'Beraya' Johor.. hehe..

Tempat kunjunagn pertama kami, Skudai Parade.. Di situ xda apa2 pun yang best.. Bosan! Duit raya pun xdapat.. Kami ke tempat ke dua.. JJ Tebrau.. hehe.. 'Rumah' situ besar.. Orang ramai 'beraya' kat situ. Kami ada g ke sebuah rumah tu.. Tokey ayam.. So, dia wat la Nasik Ayam.. Nyam3.. sedap!! Tapi aneh... coz kami yg kena kasi duit raya kat dia.. Apa cerrr raya nie?? Kami heran...

Then, call kak long a.k.a sarini.. Jumpa dia di umah agam diberi nama TESCO.. di situ pun org agak ramai.. Sembang2 ngan Kak Long.. Luahan hati.. perasaan.. masalah.. pengalaman.. gembira.. suka.. duka.. geram. dan cam-cam lagi isu keluar.. Sedaaq tak sedaq masuk maghrib.. Sambung semayang Maghrib n Isyak kat mesjid berhsmpiran.. Sempat la takbir raya sekali.. hehe. Alhamdulillah..
Time tu rasa sebak sangat.. sebab TAKBIR RAYA DI MASJID ORANG.. :'((

Onway bali, terjumpa man n Liza plak.. Dorang ni pun tak lama dh.. tunggu hari ja.. nnti dh kena main2 ngan pampers.. haha.. Anyway, Tahniah Man n Liza.. Sempat la raya ngan depa..

Last skali, terus la gerak balik ke rumah kami di pontian.. Balik layan cita TV3.. Agak tersentuh hati.. Sedih.. Pilu.. wu wuuuwuu..

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA 2010..

2 ulasan:

Mr Lonely berkata...

nice blog.. have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.blogspot.com .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

~ miESya ~ berkata...

wokeh.. no problem... keep in touch!

Cari Blog Ini

Memuatkan ...